Welkom op KOEN en KOPPELS

INDIVIDUEEL (PRE-/-POST) RELATIE ADVIES

Een vaste relatie aangaan is voor veel mensen één van de meer belangrijke stappen in hun leven. Toch worden we er niet echt op voorbereid. Hoe weet je eigenlijk wie bij jou zal passen ?  Kennen we onszelf voldoende ? Waarom vallen sommige mensen steeds weer op de 'foute' persoon ?

Het is niet omdat je smoorverliefd op iemand bent, dat deze persoon automatisch bij jou past. Integendeel, vaak worden we verliefd op die aspecten van een persoon die bij ons ontbreken of die we uitdagend of nieuw vinden. Naarmate de tijd en de relatie vorderen, zijn het echter vaak die aspecten die tot onenigheid leiden.  Zo wordt een slordige persoon in het begin vaak aangetrokken door een ordelijk persoon en omgekeerd.  Maar na een tijdje samenwonen kan juist dit 'anders zijn' van de partner wrevel opwekken.  

Nog ingewikkelder wordt het wanneer je in een nieuw samengesteld gezin wenst te stappen.  Er is dan niet alleen de partnerkeuze, maar vaak ook zijn of haar kinderen, en niet te vergeten de 'ex-en' die nog een rol blijven spelen.

Het aantal echtscheidingen vandaag maakt ons duidelijk dat de juiste relatiekeuze niet voor de hand ligt.  Om het één en ander te duiden en uit te klaren wat betreft een bestaande of mogelijke toekomstige relatie, kan u bij mij terecht.