Welkom op KOEN en KOPPELS

OVER MEZELF

Over mezelf

Mijn naam is Koen Matton en ik ben geboren in 1967. Van basisopleiding ben ik handelsingenieur. Ik heb 20 jaar gewerkt in commerciële functies in de profit sector.  Vanouds ben ik altijd al geboeid geweest door mensen, hun karakters en de relaties tussen mensen en vnl. tussen koppels. Analyseren van mensen en beide zijden van de medaille zien, is mijn 2e natuur. 

Pas bij mijn echtscheiding ben ik echt gaan beseffen dat ik hiermee iets meer wou gaan doen en mensen wou begeleiden.

In eerste instantie heb ik een opleiding aan de KUL als ‘Familiaal Bemiddelaar’ gevolgd, omdat ik geloof in de kracht van gesprekken om misverstanden uit de wereld te helpen en om vechtscheidingen te vermijden, vooral ook voor de kinderen. Ik heb wel besloten geen echtscheidingsbemiddeling meer te doen.

Daarnaast heb ik een opleiding gevolgd van ‘Koppeltherapie’ aan de Educatieve Academie te Antwerpen om koppels te helpen hun relatie weer op het spoor te krijgen. 

Aan de Educatieve Academie heb ik ook de vierjarige opleiding ‘Psychotherapie’ gevolgd. Ik ben tevens lid van het VVTIV, de Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving.  Vaak valt het mij op dat mensen op een bepaald ogenblik in hun leven blokkeren, komen vast te zitten en zelf de uitweg niet vinden.  Hierin begeleid ik hen dan en help ze om opnieuw op eigen kracht op weg te gaan.

Ik volgde ook de opleiding 'Coaching Essentials' en 'Integratieve Coaching' bij YourCoach te Gent. Ik coach mensen met levensvragen, mensen die moeilijkheden ondervinden om (nieuwe) stappen in hun leven te zetten of om hun leven een nieuwe wending te geven.  Ook volgde ik specifieke opleiding i.v.m. burn-out : 'Burn-out Coaching' bij Open Mind (Gent) en 'Natuurcoaching bij stress en burn-out' bij Re-Move (Berlaar).

Zelf ben ik in 2005 hertrouwd en woon nu al jaren in een nieuw samengesteld gezin. Mijn echtgenote en ik hebben resp. drie en twee kinderen die vaak bij ons wonen.  Ook dit is dikwijls kunst en vliegwerk en vraagt heel wat overleg, binnen het gezin én met de ex-partners. Respect, geduld en inlevingsvermogen zijn cruciaal.  Een verrijkende ervaring, die ik graag met jullie wil delen !